Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Banános muffin

40 perc
egyszerű
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A banános muffin tésztájához a lisztet keverőtálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sütőport, a fahéjat, és a sót.
  2. Egy másik keverőtálban összetörjük a banánt, hozzáadjuk megolvasztott, de nem forró vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, a tejet, majd (robotgéppel) alaposan összekeverjük.
  3. A banános alaphoz öntjük a sütőporos lisztes keveréket, aztán könnyed mozdulatokkal csomómentes sűrű masszává keverjük.
  4. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A muffinforma mélyedéseit kibéleljük muffin kapszlikkal, vagy jó alaposan kikenjük vajjal.
  5. A tésztát egy kanál segítségével egyenletesen elosztjuk a sütőforma mélyedéseiben. Betoljuk a forró sütőbe, és 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  6. Amikor elkészült, a formában hagyjuk kb. 10 percet pihenni, ezután kínálhatjuk. Készíthetjük, csokival, fehér csokoládéval vagy karamellával is.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A BANÁNOS MUFFIN

 

Megjegyzés

Segítségül: 1 bögre = kb. 2,5 dl - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss