Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Banános muffin dióval

30 perc
egyszerű
átlagos
12 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 12 darabos muffintepsit kibélelünk papírformákkal.
  2. A meghámozott banánokból 2 1/2 darabot villával péppé nyomkodunk egy tálban. Összekeverjük a fahéjjal és tojással, majd beledolgozzuk a joghurtot és a földimogyorókrémet.
  3. A diót durvára aprítjuk. A maradék egész banánt hosszában félbevágjuk és felszeleteljük. A török mogyorót elvegyítjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval, majd a banános masszába keverjük. Apránként beledolgozzuk a diót és a tönkölypelyhet, végül beleforgatjuk a banánszeleteket, és a mézzel édesítjük.
  4. A tésztát a muffintepsibe kanalazzuk. A maradék 1/2 banánból minden adag tetejére vágunk egy szeletet, majd a muffinokat az előmelegített sütőben sütjük 15-20 percig. Szükség esetén a sütési idő vége felé alufóliával letakarjuk.


Kevésbé érett banán esetén valamivel több méz kell a tésztába.

Ezek is érdekelhetnek

Friss