Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Banános-mogyoróvajas brownie

45 perc
egyszerű
megfizethető
10 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az étcsokit széttördeljük és mikróban vagy vízgőz fölött megolvasztjuk. Hozzákeverjük a vajat, a tojást, a barna cukrot, a pépesített banánt, a kávét, a mandulapelyhet, a sót, végül a sütőport és a lisztet. A masszát egy sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük.
  2. A mogyoróvajat kissé megolvasztjuk, majd összekeverjük a mascarponéval, a cukorral és a sóval. Ezt a krémet evőkanállal a nyers massza tetejére adagoljuk, majd villával óvatosan örvényeket rajzolunk bele, hogy a krém csak a massza tetejével keveredjen kissé. Ezután a tetejét megszórjuk mogyoróval.
  3. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük, majd még 5-10 percig a lezárt sütőben hagyjuk. Kihűlve felszeleteljük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss