Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Banános-mascarponés torta

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg porcukor
  • 6 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 3 dkg kakaó
  • 2,5 dl tej
  • 2 dkg finom zsemlemorzsa vagy piskótamorzsa
  • 1 evőkanál rum
  • 24 dkg rétesliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • lekvár
  • A krémhez:
  • 36 dkg mascarpone
  • 17,5 dkg 30%-os tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 2 evőkanál porcukor átszitálva
  • A díszítéshez:
  • 2 db banán
  • citromlé

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, jól felhabosítjuk. Folytonos keverés mellett belekeverjük a kakaót. A jól kikevert tésztába beleöntjük a tejet és a rumot, majd a zsemlyemorzsát és a sütőporos lisztet. Alaposan összekeverjük, sütőpapírral bélelt formába öntjük. Mérsékelten meleg (160-170 °C) sütőben kb. 35-40 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni.

A krém hozzávalóit alaposan krémes állagúvá keverjük. Amikor kihűlt a tészta, a tetejét vékonyan megkenjük lekvárral, majd az oldalát és a tetejét a krém egy részével. A tetejére halmozzuk a citromlével megkent banánkarikákat, a maradék krémmel pedig a torta peremét feldíszítjük.

Megjegyzés

Színtelen tortazselével átkenhetjük a banánkarikákat a torta tetején. A banánkarikák így jobban összetapadnak és csillogóbbá válnak. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss