Elkészítés: Az almákat meghámozzuk, és kisebb kockákra vágjuk. 2 kanál cukrot 1 kanál vízzel karamellizálunk, majd rádobjuk az almákat, a fahéjat és egy jó nyomásnyi citromlevet. Kissé átpároljuk (kb. 3 perc). Melegen botmixerrel pürésítjük. Nem szükséges folyósra, maradhat darabosabb is.
Melegítsük át a tejet, ízlés szerint mézzel édesítsük (aki nem szereti a mézet, nádcukorral), valamit adjunk hozzá fél vaníliarudat és magvait, majd a karikákra szelt kifliket mártogassuk bele, és enyhén nyomkodjuk át.
Vajjal kenjünk ki egy hőálló tálat, az alját szórjuk meg mákkal, és rakjunk egy réteg felkarikázott banánt (aki nem szereti a meleg banánt, vékony almaszeleteket), majd tegyünk egy réteg kiflit (utólag is locsoljuk meg egy kis tejjel, hogy sütés után ne legyen száraz), majd szórjuk meg bőven mákkal. Kezdjük újra a rétegezést banánnal... és így tovább.
Előmelegített sütőben süssük kb. 5-10 percig (ha jénai, hideg sütőben kezdjük a sütést), vagy mikróban 5-8 percig. Mikor kész, még melegen borítsuk tányérra, és tálaljuk az alma szósszal.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre