Banános kókusztorta

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • tojás
  • cukor
  • citromlé
  • sütőpor
  • liszt
  • kakaópor
  • víz
  • banán
  • kókuszreszelék
  • vaníliás pudingpor
  • tej
  • cukor
  • zselatin
  • víz
  • ét tortabevonó
  • tej

Elkészítés

Elkészítés: Előmelegítjük elő a sütőt 200 fokra. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét a citromlével kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzákeverjük a forró vizet, majd a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet. Végül a tojáshabot beleforgatjuk.

A kapcsos tortaformát kikenjük, a peremét is. Belekanalazzuk a piskótamasszát, betoljuk a sütőbe, 5 perc múlva visszavesszük a hőmérsékletet 180 fokra, és készre sütjük a tortát kb. 15 perc alatt, tűpróbáig.

A sütőből kivéve állni hagyjuk, 10 perc múlva kivesszük a formából, hagyjuk kihűlni.

A krémhez a vaníliás pudingporból a tejjel és a cukorral pudingot főzünk, hozzákeverjük a kókuszreszeléket. A zselatint kikeverjük a cukorral és a vízzel, tűzre téve addig keverjük, amíg átlátszó nem lesz. Levéve a tűzről kissé
hűlni hagyjuk, majd a közben időnként megkevert pudingba beledolgozzuk. Hagyjuk kihűlni.

Kettévágjuk a piskótát. Az alsó lapot visszatesszük a tortaformába. Az egyik szeletelt banánnal beborítjuk, rákanalazzuk a már nem folyékony, kissé dermedt krémet. A krém tetejére rakosgatjuk a másik szeletelt banánt, és beborítjuk a másik tortalappal.

A tortabevonót takarék lángon tejjel feloldjuk, rákenjük a tortára. Forró vízbe mártott tortalapáttal elsimítjuk. Hűtőbe tesszük minimum fél napra. Ha van otthon, díszíthetjük csokivirágokkal és kókuszos golyókkal.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss