Elkészítés: Előmelegítjük elő a sütőt 200 fokra. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét a citromlével kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzákeverjük a forró vizet, majd a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet. Végül a tojáshabot beleforgatjuk.
A kapcsos tortaformát kikenjük, a peremét is. Belekanalazzuk a piskótamasszát, betoljuk a sütőbe, 5 perc múlva visszavesszük a hőmérsékletet 180 fokra, és készre sütjük a tortát kb. 15 perc alatt, tűpróbáig.
A sütőből kivéve állni hagyjuk, 10 perc múlva kivesszük a formából, hagyjuk kihűlni.
A krémhez a vaníliás pudingporból a tejjel és a cukorral pudingot főzünk, hozzákeverjük a kókuszreszeléket. A zselatint kikeverjük a cukorral és a vízzel, tűzre téve addig keverjük, amíg átlátszó nem lesz. Levéve a tűzről kissé
hűlni hagyjuk, majd a közben időnként megkevert pudingba beledolgozzuk. Hagyjuk kihűlni.
Kettévágjuk a piskótát. Az alsó lapot visszatesszük a tortaformába. Az egyik szeletelt banánnal beborítjuk, rákanalazzuk a már nem folyékony, kissé dermedt krémet. A krém tetejére rakosgatjuk a másik szeletelt banánt, és beborítjuk a másik tortalappal.
A tortabevonót takarék lángon tejjel feloldjuk, rákenjük a tortára. Forró vízbe mártott tortalapáttal elsimítjuk. Hűtőbe tesszük minimum fél napra. Ha van otthon, díszíthetjük csokivirágokkal és kókuszos golyókkal.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre