4 db banán (ha kicsi, de 2-2,5 db is elég, ha nagyobb)
1 db citrom (leve)
12 dkg cukor
2-2,5 dl tejszín (zsíros - 30%-os)
Tetejére:
2,5-3 dl tejszín (zsíros tejszín vagy cukrászhab)
darabolt dió
csokoládé
Elkészítés
Felolvasztjuk a vajat mikróban, majd langyosra hűtjük. A gyömbéres kekszet lereszeljük, hozzáadjuk a háztartási kekszet, és összekeverjük. Annyi olvasztott vajat adunk hozzá apránként, hogy a keksztészta kellően összeálljon, de ne legyen túl lágy.
A levehető oldalú, 22 cm-es tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, majd a tésztaalapot belerakjuk, jól tömörítjük a 3-4 cm magas sütőformában. Hűtőbe téve 1-2 órát hagyjuk keményedni.
A töltelékhez megolvasztjuk a cukrot, kissé karamellizáljuk. A tejszínt hozzáöntjük, felforraljuk, hagyjuk besűrűsődni, majd kicsit hagyjuk hűlni. Az ujjnyi vastagságúra szeletelt banánokat megöntözzük citromlével, majd lecsöpögtetjük.
A kellően lehűtött kekszlapra rakjuk a banánkarikákat, ráöntjük a szobahőmérsékletű tejkaramella krémet és hagyjuk kihűlni (hűttőbe is tehetjük).
Ez a süti a család egyik kedvence. A tejkaramellás, banános tenjszínhab csodálatos ízvilága, krémessége nyújtja azt az élvezetet, ami után csak annyit mondunk " hű de isteni"! - buksz39