Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Banános karamelltorta sütés nélkül - Banoffee pie

90 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók
  • 30 dkg keksz (tejcsokoládés, gyömbéres)
  • 10 dkg keksz (darált háztatási)
  • 15-20 dkg vaj
  • Töltelékhez:
  • 4 db banán (ha kicsi, de 2-2,5 db is elég, ha nagyobb)
  • 1 db citrom (leve)
  • 12 dkg cukor
  • 2-2,5 dl tejszín (zsíros - 30%-os)
  • Tetejére:
  • 2,5-3 dl tejszín (zsíros tejszín vagy cukrászhab)
  • darabolt dió
  • csokoládé

Elkészítés

  1. Felolvasztjuk a vajat mikróban, majd langyosra hűtjük. A gyömbéres kekszet lereszeljük, hozzáadjuk a háztartási kekszet, és összekeverjük. Annyi olvasztott vajat adunk hozzá apránként, hogy a keksztészta kellően összeálljon, de ne legyen túl lágy.
  2. A levehető oldalú, 22 cm-es tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, majd a tésztaalapot belerakjuk, jól tömörítjük a 3-4 cm magas sütőformában. Hűtőbe téve 1-2 órát hagyjuk keményedni.
  3. A töltelékhez megolvasztjuk a cukrot, kissé karamellizáljuk. A tejszínt hozzáöntjük, felforraljuk, hagyjuk besűrűsődni, majd kicsit hagyjuk hűlni. Az ujjnyi vastagságúra szeletelt banánokat megöntözzük citromlével, majd lecsöpögtetjük.
  4. A kellően lehűtött kekszlapra rakjuk a banánkarikákat, ráöntjük a szobahőmérsékletű tejkaramella krémet és hagyjuk kihűlni (hűttőbe is tehetjük).

Megjegyzés

Ez a süti a család egyik kedvence. A tejkaramellás, banános tenjszínhab csodálatos ízvilága, krémessége nyújtja azt az élvezetet, ami után csak annyit mondunk " hű de isteni"! - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss