Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztjuk (a sárgáját nagyobb edénybe), a sárgájához hozzáadjuk a cukrot habverővel, kb. 8-10 perc alatt felverjük, kb. a 4. percnél hozzá öntjük a vizet. A felvert tojássárgájához hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, lassan elkeverjük a habverővel. A tojásfehérjét a habverő legnagyobb fokán kemény habbá verjük úgy, hogy ha megfordítjuk az edényt, nem esik ki a hab. A fehérjehabot hozzáöntjük a masszához, és lassan fakanállal összevegyítjük, vigyázva arra, hogy ne törjük a habot nagyon össze.
A kívánt tortaformának az alját kivajazzuk, sütőpapírt vágunk a forma aljára, majd belerakjuk a papírt. Beleöntjük a formába a masszát, szép simára eligazgatjuk a tetejét, s előmelegített sütőben, 180 fokon, 15-20 perc alatt megsütjük. Kihűtjük a tésztát.
A joghurtot elkeverjük a porcukorral, és az apró kockára vágott 2 banánt, a kivi felét és az ananászt a joghurtos krémbe öntjük. Meleg vízben a 2 dkg zselatint feloldjuk, langyosan belekeverjük a joghurtos krémbe, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.
A krémet ráöntjük a piskótára, hűtőbe tesszük 2-3 órára, s miután megszilárdult, a torta tetejét a maradék, nagyon vékony szeletekre vágott banánnal és kivivel kirakjuk.
2 dl befőttlével, 1 dkg zselatinnal, és 6 dkg cukorral zselét főzünk. Langyosra hűtjük, majd egyenletesen bevonjuk vele a gyümölcsöt. Ha a zselé megszilárdult, a tortát a forma oldala mentén éles késsel meglazítjuk, és tányérra rakjuk.