Elkészítés: A vajat a cukorral és a túróval összekeverjük. A világos és sötét kekszeket egy alufóliával befedett tálcára vagy tepsire helyezzük: 21 darabos (3x7) sakktáblát csinálunk belőlük úgy, hogy váltakozzanak a színek.
A kekszek felületére rákenjük a krém felét, majd kekszekkel ismét befedjük, de ezúttal fordítva, a világos fölé sötét, sötétre világos kerüljön. A krém másik felét is rákenjük, majd a meghámozott banánokat hosszában a középső sorra fektetjük. Az alufólia segítségével a két szélső sort megemeljük, és úgy hajtjuk össze, hogy középen találkozzanak, így lesz háromszög alakú a sütemény. Jól nyomkodjuk össze, hogy ne maradjon levegő benne.
A hűtőben egy éjszakára állni hagyjuk, és másnap szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre