Banános gyümölcskenyér grépfrúthabbal

MME MME
1/5
60 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Egy kuglófformát, őzgerincformát vagy kisebb sütőedényeket kivajazunk.
  2. A vajat a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a grépfrút levével pépesített banánokat, a joghurtot, a darabolt diót, a mandulát és a mazsolát, végül a szódabikarbónával elkevert liszteket. Összekeverjük gyors mozdulatokkal, de nem dolgozzuk túl a tésztát.
  3. A formába öntjük, és 70 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, 10 percig pihentetjük, majd rácsra borítva hagyjuk kihűlni.
  4. A tejszínt habbá verjük. A mascarponéhoz keverjük a vaníliás cukrot és a mézet, óvatosan összeforgatjuk a tejszínnel és a grépfrútfilével. Kevés grépfrút héjat is reszelhetünk bele.
  5. Banánkenyeret a gyümölcsös habbal tálaljuk.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, Győrfi Viki fotója.

További fotókat, tippeket és trükköket a recepttel kapcsolatban a Mesterkurzus blogban találsz! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss