Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Banános csokoládé mousse Baracskay Angélától

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejszínt felverjük, és hűtőbe tesszük. A banánt leturmixoljuk és hozzáadjuk a fahéjat és a sót. 
  2. A zselatint jeges vízbe tesszük, és amikor rugalmassá válik, kinyomkodjuk belőle a felesleges vizet (fontos mozzanat, hiszen ez fogja megkötni a csokoládéhabunkat, és ha vizes, akkor kevesebb folyadékot tud megkötni a mousse-ban).
  3. Közben a tejcsokoládét egy tálban vízgőz felett felolvasztjuk (ügyeljünk arra, hogy a víz csak gyöngyözzön, így a csokoládé nem ég oda). Ha már a csokoládé nagy része felolvadt, félrehúzzuk, és átkeverjük, míg folyékony állagú nem lesz.
  4. A rumot felmelegítjük, és hozzáadjuk a zselatint. Ha felolvadt, rögtön félrehúzzuk és a banánhoz keverjük, majd az olvasztott csokoládéval együtt botmixerrel átturmixoljuk.
  5. Ezután két részletben hozzáadjuk a felvert tejszínt, és finoman átkeverjük. Pohárba töltjük, és 2-3 órára hűtőbe tesszük.

    MÉG TÖBB IDE SÜSS! RECEPT >>> 

    Még több csokis recept >>> 

    Még több pohárkrém >>> 

Megjegyzés

A só nagyon jól áll a csokoládénak, kihozza a finom ízét. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss