Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Banános áfonyafagyi házilag

MME MME
> 90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 40 dkg natúr joghurt
  • 5 dkg méz
  • 10 dkg banán
  • 20 dkg áfonya (+ a díszítéshez)
  • 2,5 dl habtejszín

Elkészítés

  1. A joghurtot és a mézet összekeverjük, hozzáadjuk az összetört banánt és a megmosott, lecsepegtetett áfonyát, és botmixerrel pürésítjük.
  2. A tejszínt kemény habbá verjük, és a joghurtos keverékbe forgatjuk. A masszát egy zárható dobozba töltjük, és a fagyasztóba tesszük 1 órára.
  3. A fagyos joghurtmasszát kívülről befelé haladva átkeverjük egy villával. Visszatesszük a fagyasztóba 30 percre. Végül újra átkeverjük, és legalább 3 órát fagyasztjuk. Fogyasztás előtt 10 perccel kivesszük a fagyasztóból, tálkákba adagoljuk, és áfonyával megszórva kínáljuk.

11 VERHETETLEN NYÁRI FAGYI BOGYÓS GYÜMÖLCSÖKBŐL >>> 

15 HÁZI FAGYI, JÉGKRÉM ÉS PARFÉ, AMIVEL ELVISELHETŐBB A KÁNIKULA! >>> 

EPRES JOGHURTFAGYI GÉP NÉLKÜL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss