Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Banánpite glutén- és laktózmentesen

90 perc
rafinált
átlagos
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A babánpite tésztájához a hozzávalókat összemorzsoljuk és összegyúrjuk, majd frissen tartó fóliába tesszük, és berakjuk a hűtőbe 1 órát pihenni.
  2. Miután ez megvolt, kivesszük a hűtőből és nagyon óvatosan megpróbáljuk kinyújtani. (Ne ijedjünk meg, ha nem sikerül, akkor a darabkákat a tortaformába lapogatjuk (én egy 18 cm átmérőjű tortaformát használtam), úgy, hogy az alján szétlapítottam a tésztát és körbe a szélére is tettem elég magasan, kb. 4 ujjnyian, hogy amikor beleöntjük a tölteléket, szépen körbeölelje azt a perem.)
  3. A tésztát megszurkáljuk villával és egy picit elősütjük, kb. 5 percig.
  4. A töltelék hozzávalóit bele öntjük egy turmixba, vagy botmixerrel elkeverjük. (Én nem tettem bele plusz cukrot, mert a banán elég édes volt, de ízlés szerint tehetünk még hozzá.)
  5. Kivesszük a sütőből a tésztát, és már mehet is bele a töltelék mix., majd visszatesszük a sütőbe. Akkor jó, amikor a közepe már nem remeg, ha megmozgatjuk.
  6. Kivesszük a sütőből, hagyjuk egy picit pihenni, addig elkészítjük a tetejére a tojáshabot. A tojások fehérjét elkezdjük felverni kemény habbá, úgy, hogy közben a porcukrot fokozatosan hozzáadjuk és a citromlevet is. Akkor jó, amikor fényes kemény habot kapunk a végén.
  7. A habot egy habzsákba tesszük, és kis halmokat nyomunk a piténk tetejére, de el is kenhetjük a tetején. Így visszatesszük a sütőbe, úgy, hogy a hőfokot levesszük kb. 100 fokra és csak egy kicsit kiszárítjuk a habot a pite tetején. Amikor egy kicsit már megszáradt akkor kivehetjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, úgy szeleteljük. 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss