Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bambuszrügyes-csípős csirkemell

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 40-50 dkg csirkemellfilé felkockázva
  • 1 db közepes nagyságú paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 10 db zöld színű zöldbab /friss vagy fagyasztott/
  • 1-2 szál újhagyma
  • 5 dkg bambuszrügy
  • 2 db friss vagy 1 teáskanál tört chilipaprika
  • friss gyömbér csíkokra vágva
  • A páchoz:
  • 3 evőkanál világos szójaszósz
  • 1/2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 3 evőkanál rizsbor vagy száraz sherry
  • fél kávéskanál tört bors
  • A mártáshoz:
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 evőkanál sötét szójaszósz
  • 3-4 evőkanál csirke alaplé (kockából is készíthetjük)
  • 1 kávéskanál száraz sherry
  • néhány csepp szezám- vagy chiliolaj

Elkészítés

Elkészítés: A pác alapanyagait összekeverjük, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, jól átforgatjuk, 20-30 percig állni hagyjuk.

A zöldségféléket kockára, a gyömbért csíkokra vágjuk, és felforrósított wokban 3 evőkanál olajjal 2 percig dobva-rázva sütjük. Hozzáadjuk a szeletelt bambuszt, a chilipaprikát, és az előzőek szerint 1-2 percig sütjük. Kiszedjük, tányérra tesszük.

A wokba beleöntjük a maradék olajat, felforrósítjuk, a lecsöpögtetett húst piros-ropogósra sütjük. Amikor elkészült, visszatesszük a zöldségféléket, és dobva-rázva még 2 percig sütjük. Hozzáadjuk a mártás - alaposan összekevert - alapanyagait, és lassú tűzön 1-2 perc alatt besűrítjük.

Körete lehet párolt rizs, tésztaféleség.

Ezek is érdekelhetnek

Friss