Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Balzsamos cseresznyelekvár

55 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 4 kg cseresznye
  • 1,8 kg cukor
  • 8 evőkanál jó minőségű balzsamecet
  • 1 csomag gelfix super 3:1
  • 1 csomag gelfix extra 2:1

Elkészítés

  1. A lekvár elkészítéséhez a cseresznyét kimagozzuk. Botmixerrel félig-meddig megtörjük (maradjanak benne egész darabok is), fazékba öntjük.
  2. Keverjük össze 3-4 evőkanál cukorral a gélfixeket, adjuk a cseresznyéhez, majd lassú tűzön, időnként megkevergetve forraljuk fel.
  3. Öntsük hozzá a maradék cukrot is, locsoljuk meg a balzsamecettel, és főzzük még kb. 5 percig. Ha szükséges, a habot a tetejéről távolítsuk el.
  4. Az elkészült lekvárt alaposan elmosott üvegekbe töltsük. Zárjuk rá a szintén nagyon tiszta kupakot. Fordítsuk fejre, és pihentessük 5 percig. Fordítsuk a talpára, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. A felbontott cseresznyelekvárt tároljuk hűtőszekrényben és lehetőleg 1 héten belül fogyasszuk el.

Megjegyzés

A balzsamecet nagyon finom, pikáns aromát ad a lekvárnak.
- sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss