hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Balzsamos-bazsalikomos lencse füstölt hússal

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A füstölt húst felkockázzuk, 2 evőkanál olajon enyhén megpirítjuk. Hozzádobjuk a felaprított pórét és a beáztatott lencsét, és felöntjük fél liter alaplével. Kis lángon puhára főzzük, ha szükséges, pótoljuk a folyadékot.

Az apróra vágott paprikát és zellert hozzáadjuk, balzsamecettel ízesítjük, néhány percig még főzzük. Végül hozzáadjuk a bazsalikomot.

A bagettet felkarikázzuk, megpirítjuk, a lencsét ezzel tálaljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viktória, stylist: Matis Edit Dodi - MME

Ezek is érdekelhetnek