A marhapofákat megtisztítjuk, és kevés zsiradékban kérget sütünk rá. Ezután kivesszük a húsokat, és a zsiradékba tesszük a fűszereket, a vékony karikára vágott hagymát, a nagyobb darabokra aprított zöldségeket, és lepirítjuk őket. Visszatéve a húsokat, felforrósítjuk, felöntjük a sörrel, és fedő alatt kb. 3 óra alatt készre főzzük.
A hagymát és fokhagymát kevés olívaolajon megfuttatjuk, majd rátesszük a vékony karikára vágott, nyers burgonyát és gyömbért és a megtisztított karfiolrózsákat. Szakaszos párolással puhára főzzük, majd az olívaolaj és a vaj hozzáadásával leturmixoljuk.
A piroghoz a hozzávalókat egy keverőtálban összekeverjük, és tésztává gyúrjuk. Fóliával letakarva, hűtőbe téve 20 percig pihentetjük, ezután kinyújtjuk, kiszaggatjuk. A lengyel pirog különlegessége az oroszhoz képest, hogy nem sütőben sül, hanem sós vízben főzzük ki, majd kevés vajon megfuttatjuk.
A vízben felforraljuk a fehérborecetet, hozzáadjuk fűszereket, ezután kis lángon 2/3-ára visszaforraljuk, majd elzárjuk a gázt, beletesszük a megmosott vargánya gombát, és hagyjuk benne kihűlni. Ezután légmentesen lezárjuk, és 24 órán keresztül hűtőben marináljuk.
A karfiolrózsákat, sós, szódabikarbónás vízben puhára főzzük, majd jeges vízbe téve megállítjuk. Bécsi bundázzuk és ropogósra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!