Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hol egyél idén a Balatonnál? 66 hely, amit érdemes kipróbálni

Megjelent a Balatoni Gasztrotérkép legújabb, 2017-es kiadása, amin már a teljes balatoni régiót megtalálod, több mint 60 szolgáltatóval - köztük a legjobb éttermek, borásztok, szálláshelyek, cukrászdák, sörfőzdék és pálinkakészítők.

Mi az a Balatoni Gasztrotérkép?

Ha valami igazán finomat kóstolnál a Balaton környékén, az idei Balatoni Gasztrotérkép legújabb, 2017-es kiadásában szuper helyeket találsz az Északi és a Déli parton egyaránt. A térkép segít eligazodni a balatoni vendéglátóhelyek tengerében, keress akár street foodot, házias vendéglőt, újhullámos étteremet, termelői piacot, kis pincészetet vagy komoly méretű borászatot. A térképen szereplő éttermek egész évben, folyamatos nyitvatartással várják a vendégeket, bizonyítva, hogy a Balatonhoz nem csak nyáron, a szezonban érdemes ellátogatni. 

A GASZTROTÉRKÉP TÖRTÉNETE ÉS CÉLJA

Az első kiadvány 2015-ben jelent meg, Szauer Judit, gasztro-kommunikációs szakember, álmodta meg, hogy bebizonyítsa, a Balatonnak nincs vége augusztus huszadikával. A Balaton szerelmeseként szerette volna megmutatni, hogy nemcsak strandolni lehet a Balatonon, hanem rengeteg szolgáltató, étterem és borászat van a tó körül, akik megérdemlik a figyelmet, és azt, hogy minél több keresse fel őket nem csak nyáron.

A Gasztrotérkép kicsiben indult, egy baráti összefogásból jött létre a Balatonfüred-Csopak régióból, és az akkori tízezres példányszámból nőtte ki magát mára az egész Balatont felölelő gasztro-iránytűvé. Az összefogásban résztvevő vendéglátóhelyek száma két év alatt az ötszörösére nőtt, ami egyértelműen jelzi, hogy egyre több vállalkozó hisz a magas minőségű vendéglátásban, és a klasszikus értelemben vett “szezon” meghosszabbításában is.

“Nagy öröm számunkra, hogy alig két év alatt ilyen látványos fejlődés mutatkozik meg a balatoni vendéglátásban, és ennyi remek szolgáltató várja egész évben a Balatonra látogatókat. A mi feladatunk az, hogy segítsünk partnereinknek abban, hogy minél több emberhez eljusson a hírük, és minél többen induljanak útnak, és fedezzék fel a régió legjobb éttermeit, borászatait, vendéglátóhelyeit az év 365 napján.” – vallja Szauer Judit, a Balatoni Gasztrotérkép ötletgazdája és alapítója, valamint Budavári Dóra, a kiadvány szerkesztője és társalapítója.

"A mi alapértékeink közül elsősorban az összefogás az, amit mi nagyon szeretnénk erősíteni. Hogy a vendéglátókkal együtt sikerüljön azt a példát mutatni, és azt átadni a világnak, hogy ha van egy ilyen szuper régiónk, mint a Balaton, akkor azok, akik itt együtt dolgoznak és tevékenykednek, hogy a legjobb szolgáltatásokat nyújtsák, akkor ők barátként és partnerként tekintsenek egymásra, nem pedig konkurenciaként. Egyrészt együtt többre megyünk, másrészt, ha van egy jó hely, akkor utána lesz kettő, abból meg öt, majd tíz, és így tovább. Ha pedig ezek nyitva vannak, akkor jönni fognak a vendégek is, és ehhez mi minden segítséget megadunk. Mindig azt mondom, hogy ez egy ördögi kör, hogy azért nem jönnek a vendégek, mert nincs nyitva semmi, vagy azért nem nyitnak ki a helyek, mert nem jönnek a vendégek." - mesélte Szauer a Tihanyi Piac Placcon, az újságíróknak rendezett, kóstolással egybekötött sajtóeseményen. A Balatoni Gasztrotérkép ez ördögi kört szeretné feloldani a vendéglátóhelyekkel közösen. 

Végigkóstólni a palettát természetesen lehetetlenség lett volna, de megtettük a tőlünk telhetőt, mutatjuk a kedvenceinket. Íme!

A GALÉRIáÉRT KATTINTS A KÉPRE! 

 

 

A 2017-es GASZTROTÉRKÉP 

Az előző térképekhez képest újdonság, hogy idén már a teljes balatoni régió egységesen jelenik. A készítők megőrizték az eddig bevált és szerethető grafikus arculatot, az eddigieknél még látványosabban megjelenítve a Balaton kiemelekedő minőséget képviselő vendéglátóhelyeit.

Hol szerezheted be a térképet?

Az ingyenes kiadvány magyar és angol nyelven is letölthető a www.gasztroterkepek.hu weboldalról, beszerezhető a rajta szereplő balatoni szolgáltatóktól, illetve május végén megjelenik országos terjesztésű MOL Nagyon Balaton Magazinban is.

A 2017-ES BALATONI GASZTROTÉRKÉPen SZEREPLŐ VENDÉGLÁTÓHELYEK:

Alsóörs Marina Hotel és Étterem

Balatoni Borok Háza és Kastélypince

Étterem

Baricska Csárda

BL Yacht Club & Apartments

Bock Bistro Balaton

Bonne Chance Hotel és Étterem

Bonvino Borhotel

Borbarátok Vendéglő és Fata Pince

Bortársaság Balatonfüred

Carpaccio Étterem

Chateau Visz Kastélyszálló

Chianti Étterem

Csendesdűlő Szőlőbirtok

DiVino Balatonfüred

Dobosi Pincészet

Figula Pincészet

Figula Borbár

Fenyves Yacht Club Hotel és Étterem

Fészek Étel és Hotel

Friss Terasz

Gianpiero’s Étterem

Gyümölcs Wellness Központ

Hedon Sörfőzde

Hello Tourist Kert

Homola Pincészet

Horváth Ház Borgaléria

Hubertus-Hof Szálloda és Étterem

Istvándy Borműhely és

Élményközpont

Istvándy Birtok és Piknikbár

Jásdi Borterasz

Jásdi Pince

Kistücsök Étterem, Borpince és Vinotéka

Kredenc

Kreinbacher Birtok

Kishableány

Kisfaludy Ház Étterem és Borterasz

Kristinus Borbirtok

Káli Art Inn

Kővirág Étel-Ital- Ágy

Laposa Borterasz

Mala Garden Deign Hotel and

Restaurant

Malackrumpli Bisztró

Morzsa Bisztró

Neked Főztem Gasztrokocsma

Neked Főztem Grill

Nyári Pince

Óbester Panzió

Paletta Balatonboglár

Paletta Bisztró Keszthely

Pláne Badacsony Borterasz

Pántlika Pincészet és Porta Étterem

Páskom Cottage

Sabar Borház

Sparhelt Bistro

Sáfránkert Vendéglő

Szászi Birtok

Szent Donát Birtok

Tagyon Birtok

Terazza Bistro Bar

Tihanyi Piac Placc

Váli Fogadó

Villa Gréta Cukrászda

Villa Vitae

Zala Springs Golf Bisztró

Zelna Borászat

Zománc Bisztrócska

Weboldal: www.gasztroterkepek.hu 

Facebook: www.facebook.com/balatonigasztroterkep 

Instagram: @balatonigasztroterkep 

Ezek is érdekelhetnek

Friss