Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Balatoni fogas zöldségraguval

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott, szárazra törölt fogasfiléket kissé besózzuk. Vasserpenyőben felforrósítjuk az olajat, és oldalanként 2 percig sütjük rajta a halakat. Azután mindet kiszedjük, és melegen tartjuk. 
  2. A megmosott cukkinit felkockázzuk. A paprikákat kimagozzuk, a húsukat falatnyi darabokra vágjuk. A zöldségeket megpirítjuk a serpenyőben visszamaradt zsiradékon, majd meglocsoljuk a citrom kifacsart levével, és egy kevés sóval, továbbá borssal ízesítjük. Ezzel tálaljuk a fogasfiléket.
  3. Citromgerezddel díszítve és egy kevés felaprított petrezselyemmel megszórva kínálhatjuk. Petrezselymes burgonya illik hozzá.
A fogasfilék vastagsága meghatározza a sütési időt. Ha nincs vasserpenyőd, tegyél a hagyományos változat aljára egy darab sütőpapírt, és így süsd meg a halakat.

Ezek is érdekelhetnek

Friss