Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Elképesztő árak a Balatonnál! Ennyibe kerül egy sima és egy sajtos-tejfölös lángos

default user icon
MME
Az alapanyagárak emelkedése drágulást hozott a balatoni büfékben. Mutatjuk, mennyibe kerül a lángos a magyar tengernél.

Az alapanyagárak emelkedése a Balaton-parti vendéglátóegységeknél is drágulást hozott. A Zaol.hu a déli part árváltozásait vette górcső alá.

A nagykanizsai Vizlendvai László és családja már a huszadik szezonját tölti Fonyódligeten, a Ligeti Vitorlás éttermet vezetik. A balatoni halak, illetve a hekk mellett lángost is árulnak. Vizlendvai László szerint az áremelést egyetlen balatoni vendéglátós sem úszta meg, ugyanis szinte minden alapanyag ára „elszállt”.

A legszembetűnőbb változás az étolaj árában tapasztalható, közel 40 százalékkal drágult.

– Tavaly 800 forintba került egy sajtos-tejfölös lángos, az idén az ezer forintot közelíti – mondta a tulajdonos. – Ugyanez a helyzet a népszerű hekktörzs esetében is, melynek tíz dekagrammja 50 forinttal kerül többe az előző évhez képest. A visszajáró vendégeink nem reklamáltak, hiszen még mindig olcsóbbak vagyunk, mint például egy siófoki étterem.

Hasonlóan vélekedett a nagykanizsai Molnár Márton, aki családjával éttermet és büfét vezet Balatonmáriafürdőn harminc éve. A tavalyi évhez képest az összes ételük 50 forinttal drágult. Náluk egy „sima” lángos 700, a sajtos-tejfölös pedig 1000 forint. Molnár Márton úgy érzi, a Balaton még mindig népszerű a turisták körében, az árak emelkedésétől függetlenül jó évre számít. Szerinte a látogatók egyáltalán nem lepődnek meg a magasabb költségeken, hiszen az élelmiszerüzletekben is többet fizetnek.

Hogy mennyibe kerül a fagyi a Balatonnál, és mit gondolnak róla a fagylaltozó-tulajdonosok, olvasd el a Zaol.hu-n.

Ezek is érdekelhetnek

Friss