hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bakonyi zsiványpecsenye

MME MME
3.3/5
75 perc
bonyolult
megfizethető
5 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mindhárom húsféléből öt-öt egyforma szeletet vágunk, gyengén kiverjük, a bélszínt és a borjút füstölt szalonnával megtűzdeljük, megsózzuk, megborsozzuk.
  2. A megtisztított hagymát vékony karikákra vágjuk, gyengén megsózzuk, kevés lisztben jól megforgatjuk. Az olajat erős tűzön felhevítjük, sütővillával állandóan kevergetjük, közben beletesszük, és ropogós pirosra sütjük a hagymát. (Vigyázzunk, nehogy barna legyen, mert akkor keserű ízt kap!)
  3. Ezután azonnal leszűrjük, és tálalásig melegen tartjuk, de nem fedő alatt, mert akkor már nem lesz ropogós. Ezután a húsérméket paprikával elvegyített lisztbe mártjuk, s a visszamaradt zsiradékban hirtelen kisütjük.
  4. Közben a meghámozott, megmosott, hasábokra vágott burgonyát felhevített bő olajban nem túl erős tűzön, időnként villával megkeverve pirosra sütjük. Leszűrjük, jól lecsöpögtetjük, még forrón meghintjük sóval, elrendezzük a tálon, a szeleteket három sorban elhelyezzük rajta, az egészet meglocsoljuk pecsenyelével, a tetejét sült hagymakarikákkal díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss