Elkészítés: Vágjuk fel a sertéshúst (csíkokra), a szalonnát, a paradicsomot és a paprikát (kockákra), a gombát (szeletekre) és a hagymát (apróra).
Egy serpenyőben kevls zsiradékon süssük ki a zsírt a szalonnából, mikor kezd pirulni, adjuk hozzá a hagymát, dinszteljük meg. Tegyük bele a csíkokra vágott húst, és folyamatos kevergetés mellett fehérítsük ki. Ekkor kerüljön bele a gomba, a paprika és a paradicsom is, és jöhet az ízesítés is (só, bors, pirospaprika). Így együtt még pároljuk őket pár percig, majd adjunk hozzá kevés vizet, és lefedve pároljuk puhára.
Ha a hús és a gomba is megpuhult, habarjuk be a liszttel elkevert tejföllel. Ízlés szerint főtt tésztával vagy galuskával tálalhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre