Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bakonyi sertésborda III.

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hússzeleteket kicsit megnyomkodom a tenyeremmel, utána sózom, borsozom. Beleforgatom lisztbe. Nagyobb lapos edényben olajat melegítek, és 1 fej hagymát szeletekre vágok.

A forró olajban hirtelen kérget sütök a hússzeletekre, a tetejére teszem a felszeletelt hagymát, kis vízzel felöntöm, és kb. 45 percig párolom.

Közben egy kisebb edényben forró olajon megdinsztelem a maradék apróra vágott hagymát, a szeletekre vágott gombát, kis sóval, borssal és ételízesítővel fűszerezem.

Miután a húsok megpuhultak, az edényben maradt finom fűszeres szaftot beleöntöm a gombás raguba, összeforralom, miközben behabarom a tejföllel.

Amíg vártam a húsra, gyorsan bekevertem a galuskának valót és kiszaggattam.

Már csak a tálalás van hátra: tányérra teszek egy kisebb halom nokedlit, mellé fektetek 2 szelet húst, amit meglocsolok a gombás raguval. Nagyon laktató!!!

Jó étvágyat! :))

Megjegyzés

A kisebbik lányom szakácsnak tanul, nem szerette a gombát, mikor ezt az ételt készítették a Gundelben, megszerette.
- Bubajos44

Ezek is érdekelhetnek