Elkészítés: A húst klopfoljuk ki, sózzuk, és mind a két oldalát lisztbe mártva, kevés zsiradékon süssük meg szép pirosra, és tegyük félre.
A zsiradékban, amiben a húst sütöttük pirítsuk üvegesre az apró kockára vágott szalonnát. Tegyük rá a finomra vágott vöröshagymát és a karikára vágott zöldpaprikát. Dinszteljük meg egy kicsit, és tegyük bele a cikkekre vágott gombát. Sózzuk meg, és addig pirítsuk, amíg visszasül zsírjáig. Szórjuk meg pirospaprikával, 1 evőkanál liszttel, és kevés vízzel engedjük fel. Tegyük bele a kockára vágott paradicsomot, és főzzük készre. A tejfölt és a tejszínt keverjük ki 1 dl hideg vízzel, és ezzel öntsük fel a ragut. Állandó keverés mellett forraljuk ki. Ha kell, utána ízesítünk, majd visszarakjuk a mártásunkba a megsütött húsokat, és még egyszer összeforraljuk.
Galuskával (nokedlivel) körítve, tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre