Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bakonyi húsgombóc

90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húsgolyókhoz összekeverjük a hozzávalókat az ételízesítő kivételével, és kisebb gombócokat formázunk a masszából. A gombócokat ételízesítős vízben megfőzzük. A megfőtt gombócokat lecsöpögtetjük.
  2. A serpenyőben megpirítjuk a vöröshagymát és a gombát. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk pirospaprikával. Vizet öntünk hozzá, majd kb 10 percig főzzük. Ezután a tejfölben elkeverjük csomómentesre a lisztet és hozzákeverjük a gombás mártáshoz. Összeforraljuk, majd a mártásba belehelyezzük a gombócokat és pár percig még főzzük. A mártásos húsgombócot enyhén sós vízben kifőzött tésztával kínáljuk.

12+1 GOMBÁS ÉTEL, AMINEK NEM TUDSZ ELLENÁLLNI >>>

BAKONYI, BÁCSKAI ÉS HARCSAPAPRIKÁS - ÍME A 3 KEDVENC MAGYAROS KAJÁNK! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss