hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bakonyi húsgombóc

90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A húsgombóchoz:
  • 40 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma (apróra vágva)
  • bors
  • 3 szelet kenyér (áztatva, majd kinyomkodva)
  • 1 db tojás
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 1 mk ételízesítő
  • A mártáshoz:
  • 1 fej vöröshagyma (apróra vágva)
  • 40 dkg csiperke gomba (szeletelve)
  • bors
  • pirospaprika
  • 1-2 dl víz
  • 1 doboz tejföl
  • 1 ek liszt
  • A körethez:
  • 1 csomag tészta (fodros kocka)

Elkészítés

  1. A húsgolyókhoz összekeverjük a hozzávalókat az ételízesítő kivételével, és kisebb gombócokat formázunk a masszából. A gombócokat ételízesítős vízben megfőzzük. A megfőtt gombócokat lecsöpögtetjük.
  2. A serpenyőben megpirítjuk a vöröshagymát és a gombát. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk pirospaprikával. Vizet öntünk hozzá, majd kb 10 percig főzzük. Ezután a tejfölben elkeverjük csomómentesre a lisztet és hozzákeverjük a gombás mártáshoz. Összeforraljuk, majd a mártásba belehelyezzük a gombócokat és pár percig még főzzük. A mártásos húsgombócot enyhén sós vízben kifőzött tésztával kínáljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss