Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bakonyi húsgombóc

60 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A húsgolyókhoz összekeverjük a darált húst, az apróra vágott vöröshagymát, a vízbe áztatott és kinyomkodott kenyeret, a tojást, ízesítjük sóval, borssal, köménnyel, majd kisebb gombócokat formázunk a masszából.
  2. Lábasban vizet teszünk fel forrni, feloldjuk benne az ételízesítőt. A gombócokat puhára főzzük benne, majd lecsöpögtetjük.
  3. A mártáshoz serpenyőben megpirítjuk a vöröshagymát és a gombát. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk pirospaprikával. Vizet öntünk hozzá, majd kb. 10 percig főzzük.
  4. Ezután a tejfölben elkeverjük csomómentesre a lisztet, és hozzákeverjük a gombás mártáshoz. Összeforraljuk, majd a mártásba belehelyezzük a gombócokat, és pár percig még főzzük.
  5. Enyhén sós vízben kifőzött tésztával kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek