Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bakonyi fojtott

MME MME
4 2.8/5
60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4-6 szelet kicsontozott sertéskaraj vagy comb (aki a madarat szereti: csirkemell)
  • 1 kg krumpli
  • 1 naaaagy fej fokhagyma
  • 15 dkg császárszalonna
  • bors
  • majorannpici olaj

Elkészítés

Elkészítés: Krumplit meghámozni, felkockázni (kb. mint a brassóihoz, akkorára). Húst kiverni vékonyra, fűszerezni mindkét oldalán. Fokhagymát tisztítani, feldarabolni (nem zúzni!). Szalonnát csíkokra vágni. Elő a jénait (vagy a sütőtálat), aljára picike olaj, margarin, rá szalonna, aztán krumpliréteg, só, bors, husi, fokhagyma, aztán mégegyszer ugyanez.... Fél deci vízzel meglöttyinteni, hogy a krumpli tudjon miben párolódni. Lefedni, zsupsz be a meleg sütőbe, és addig sütni közepes hővel, amíg a krumpli megpuhul. Valami savanyúság elkél mellé.

Megjegyzés

Azért *fojtott*, mert a husit megfojtjuk a szalonnával meg a fokhagymával. :)))
És állítólag azért *bakonyi*, mert Bakonyi Karcsi bácsi (akinek a nevéhez a Cserszegi Fűszeres is kapcsolódik, ha jól emléxem...) főzte egyszer a tévében nagyon rég, az Édesanyám onnan leste el. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss