Elkészítés: Krumplit meghámozni, felkockázni (kb. mint a brassóihoz, akkorára). Húst kiverni vékonyra, fűszerezni mindkét oldalán. Fokhagymát tisztítani, feldarabolni (nem zúzni!). Szalonnát csíkokra vágni. Elő a jénait (vagy a sütőtálat), aljára picike olaj, margarin, rá szalonna, aztán krumpliréteg, só, bors, husi, fokhagyma, aztán mégegyszer ugyanez.... Fél deci vízzel meglöttyinteni, hogy a krumpli tudjon miben párolódni. Lefedni, zsupsz be a meleg sütőbe, és addig sütni közepes hővel, amíg a krumpli megpuhul. Valami savanyúság elkél mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre