Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bakonyi betyárleves kolbásszal

MME MME
1
75 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A kolozsvári szalonnát apróra kockázzuk és kisütjük. A tepertőt leszűrjük, félretesszük. A szalonna zsírján megpároljuk a felszeletelt vargányát, megsózzuk, és folytonos keverés mellett hozzáadjuk a fűszereket: borsot, bazsalikomot, kakukkfüvet.

15 perc párolás után felengedjük a csontlével, beletesszük a pirított szalonnát és felforraljuk.

Zsíron aranysárgára pirítjuk a finomra vágott hagymát, késhegynyi fűszerpaprikát szórunk rá, és a liszttel rántást készítünk. Hozzáadjuk a tejföl felét, s ezzel eldolgozzuk, majd szitán a levesbe passzírozzuk. Tehetünk hozzá pár kanál levet, úgy gyorsabban megy.

Beletesszük a karikára vágott kolbászt, a megmaradt tejfölt, az apróra vágott snidlinget, és készre főzzük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss