A húst megmossuk, apróra vágjuk. A vöröshagymát és a füstölt szalonnát kockára vágjuk és megpirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk az összevágott paprikát és paradicsomot, kis ideig együtt dinszteljük, majd kb 1 dl vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a fűszereket és a gulyáskrémet, összeforraljuk, majd rátesszük a húst, jól átforgatjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Lassú tűzön főzzük.
Amikor a hús félig megfőtt hozzáadjuk a gombát és az apróra vágott fokhagymát, ha kell, pótoljuk az elpárolgó vizet. Ügyeljünk, hogy le ne égjen, s mire a hús megpuhul, a szaft sűrű legyen. Ekkor meghintjük a liszttel, elkeverjük, és hozzáadjuk a tejfölt is. Pár perc alatt összefőzzük, nokedlivel tálaljuk.