Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baklava muffin

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A diós karamellhez:
  • 8 dkg dió
  • 4 dkg vaj
  • 2-3 evőkanál méz
  • őrölt fahéj
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 8 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 2,5 dl tejföl
  • fahéj

Elkészítés

Elkészítés: A diót apró darabokra összetördeljük, majd egy serpenyőben elkezdjük megpirítani. Pár perc után hozzáadjuk a vajat, majd a mézet, megszórjuk ízlés szerint őrölt fahéjjal, és kevergetve megkaramellizáljuk. Ezután levesszük a tűzről és teljesen kihűtjük.

A tésztához tálba tesszük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbonát, csipet sót, ízlés szerint őrölt fahajat, és alaposan összekeverjük. Egy másik tálba beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, majd hozzáadjuk a puha vajat, és jól kikeverjük, majd hozzákeverjük a tejfölt, majd az egész tojást is. Végül a száraz keverékhez hozzákeverni a cukros-tejfölös masszát, majd fakanállal jó alaposan összekeverjük.

A muffinformát kibéleljük papírral, majd a feléig töltjük az összekevert masszával. Ezután rákanalazni 1-2 teáskanál karamellizált diót, majd a maradék masszával befedjük a tetejét. Végül mindegyik muffin tetejére fél szem diót helyezünk. (A szilikonos muffinformába nem kell papírt tenni.)

Előmelegített sütőbe tesszük, majd 180 fokon 20-25 percig sütjük. A sütőből kivéve rácsra helyezzük a muffinokat, majd teljesen kihűtjük.

Tálalás előtt a muffinok tetejét porcukorral megszórjuk, vagy ízlés szerint olvasztott mézzel megcsorgatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss