Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baklava egyszerűen

90 perc
bonyolult
átlagos
10 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy magas tepsit vékonyan kivajazunk, és elkezdjük lerakni a rétegeket. Először leterítünk 2 réteslapot, bőségesen megkenjük az olvasztott teavajjal, majd megint két réteslapot rakunk rá, utána a vajat, és így tovább, amíg elérjük a 20. réteget.
  2. A 20. rétegnél megszórjuk a réteslapot a dióval, amit ízlés szerint cukrozunk, majd folytatjuk a lapok lerakását, 2 laponként megvajazva.
  3. A 40. lap után megkenjük a tetejét tojásfehérjével. Amikor ez megvan, egy éles késsel bevagdossuk a tésztát háromszög vagy vékony téglalap formára (ez fontos, mert amikor megsült, már nem lehet vágni). 160-180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk (légkeveréses helyett inkább a hagyományosat használjuk), és kb. 35-45 percig sütjük, ügyelve arra, hogy nehogy túl hamar megpiruljon.
  4. Amíg a tészta sül, elkészítjük a szirupot. Összefőzzük a vizet, a cukrot és a citromlevet. Mikor kész a sütemény, meglocsoljuk a sziruppal, és egy egész estére a hűtőbe tesszük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss