Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marokkói spenót (bakkoula)

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 50 dkg spenót (friss)
  • olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 csokor friss koriander
  • 1/2 db citrom (leve)
  • olajbogyó (lila vagy zöld)
  • 1/2 sós citrom befőtt héja
  • 1 tk Paprika
  • 1 tk római kömény
  • 1/2 tk bors
  • 1/2 tk só

Elkészítés

  1. A spenótot megmossuk, kb. 20 percig pároljuk. Ha elkészült, apróra vágjuk. Egy serpenyőbe egy kevés olívaolajat öntünk, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet és koriandert megdínszteljük.
  2. Hozzáadjuk az apróra vágott spenótot, a paprikát, a köményt, a sót és a borsot. Lassú tűzön 10 percig pároljuk, alkalmanként megkeverve főzzük, majd a citromlevet is hozzáadjuk. Tányérba szedjük, citromkarikákkal és olajbogyókkal díszíthetjük.

SPENÓTOS TÓCSNI>>> 

KRÉMES SPENÓTFŐZELÉK>>> 

SPENÓTOS HÁROMSZÖGEK (SPANAKOPITA)>>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss