A tojásokat a cukorral habosra keverjük (ez kb. 7 perc), majd hozzákeverjük a kávét.
A lisztet, a diót, a sütőport összekeverjük, és a fenti masszába forgatjuk egy fakanállal.
A tésztát egy 20x30 centis, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 175 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, tűpróba szükséges!
A kávét, a lisztet, a cukrokat egy lábasba tesszük. Simára kikeverjük és sűrűre felfőzzük. Kihűtjük, majd a vajjal habosra keverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, két evőkanállal a krémbe keverünk belőle. A kihűlt sütemény tetejére kenjük a kávés krémet, és szépen elsimítjuk. 2 evőkanállal félreteszünk a díszítéshez.
A krémre kerül a tejszínhab. Megszórjuk csoki lapocskákkal, és pár órára a hűtőbe tesszük.
Felszeleteljük, a sütemény közepére egy kis krémet nyomunk a félretett krémből és csokival bevont kávé szemekkel díszítjük.