Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bakacsók (kávéhabos sütemény)

60 perc
rafinált
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral habosra keverjük (ez kb. 7 perc), majd hozzákeverjük a kávét. A lisztet, a diót, a sütőport összekeverjük, és a fenti masszába forgatjuk egy fakanállal. A tésztát egy 20x30 centis, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 175 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, tűpróba szükséges!
  2. A kávét, a lisztet, a cukrokat egy lábasba tesszük. Simára kikeverjük és sűrűre felfőzzük. Kihűtjük, majd a vajjal habosra keverjük.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük, két evőkanállal a krémbe keverünk belőle. A kihűlt sütemény tetejére kenjük a kávés krémet, és szépen elsimítjuk. 2 evőkanállal félreteszünk a díszítéshez.
  4. A krémre kerül a tejszínhab. Megszórjuk csoki lapocskákkal, és pár órára a hűtőbe tesszük.
  5. Felszeleteljük, a sütemény közepére egy kis krémet nyomunk a félretett krémből és csokival bevont kávé szemekkel díszítjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Ajánljuk még:

    13 MENNYEI DESSZERT, AMIT A KÁVÉ MÉG FINOMABBÁ TESZ >>> 

KÁVÉS KÓKUSZGOLYÓ>>> 

KÁVÉS-ALMÁS MORZSASÜTI>>> 

Megjegyzés

Nagyon finom ünnepi sütemény, ajánlom az elkészítését. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss