Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bajor vaníliakrém

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A zselatinlapokat a csomagoláson előírtak szerint hideg vízbe áztatjuk.

A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, a pépjét kikaparjuk. A tejet a vaníliaruddal és a péppel felforraljuk. Közben a tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, majd a forró tejjel apránként összedolgozzuk. Fém keverőtálban vízgőz fölé tesszük, és állandóan keverve sűrűre befőzzük. A zselatint kinyomkodjuk, és a krémbe keverjük. A krémet finom szitán átszűrjük, majd hűlni hagyjuk, közben többször megkeverjük, hogy ne bőrösödjön meg a teteje.

Közben a tejszínt felverjük, és laza mozdulatokkal a krémbe belekeverjük. Poharakba vagy nagyobb tálba kanalazva a hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól megkössön (kb. 3,5 óra).

Tálaláskor megszórjuk a pisztáciával.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss