Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bajor sertéssült, ahogy Sylvia készíti

120 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított húst egészben a sóval, a borssal és a sertéssült fűszersóval elkevert olajjal bekenjük, és egy nagyobb tepsibe tesszük. Köré rakjuk a megpucolt zellert négybe vágva, a meghámozott sárgarépát egészben, a hagymát és a fokhagymát szintén egészben. Felöntjük a sör felével, lefedjük.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és kb. 2 órán át sütjük a tarját benne. Majd kivesszük, megfordítjuk, felöntjük a maradék barna sörrel és kb. 3 dl vízzel, amiben elnyomkodtunk 2 húsleveskockát. Újra lefedjük, és kb. még 2 órára visszatesszük a sütőbe.

A sütési idő letelte után ellenőrizzük, hogy a hús elég puha-e (sütőtől is függ). Ha igen, akkor kivesszük a léből egy tányérra a zöldségekkel együtt. A levet átszűrjük egy lábasba, és feltesszük főni a tűzhelyre. Amikor forr, hozzáadjuk az előzőleg kevés meleg vízben elkevert étkezési keményítőt. Néhány percig főzzük még, majd tálalhatjuk is.

Megjegyzés

Igazi német recept. - szilviamalmos

Ezek is érdekelhetnek

Friss