Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a tejben a cukorral, majd összekeverjük a liszttel, a sóval, a vajjal. Addig gyúrjuk, míg rugalmas, sima tésztát kapunk. Ezután hosszúkás tömböt formálunk, ezt 16 részre osztjuk, és kb. 35-40 cm hosszú rudakat sodrunk mindegyikből úgy, hogy a középen vastagabb legyen. Pereceket formázunk (lisztezés nélkül), 15 percig kelesztjük.
Felforraljuk a vizet, nagyon óvatosan beletesszük a szódabikarbónát. A pereceket ebben a forrásban lévő vízben kb. 15-20 másodpercig főzzük, majd szűrőkanállal kivesszük, és a vastagon kikent tepsire tesszük. A vastagabb résznél bevágjuk, megszórjuk nagyszemű sóval, és 15 percig kelesztjük.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 18-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre