Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bajor perec II.

90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 1 csomag élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 10 dkg vaj
  • Valamint:
  • 1,5 liter víz
  • 1 evőkanál szódabikarbóna
  • zsiradék a tepsihez vagy sütőpapír

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a tejben a cukorral, majd összekeverjük a liszttel, a sóval, a vajjal. Addig gyúrjuk, míg rugalmas, sima tésztát kapunk. Ezután hosszúkás tömböt formálunk, ezt 16 részre osztjuk, és kb. 35-40 cm hosszú rudakat sodrunk mindegyikből úgy, hogy a középen vastagabb legyen. Pereceket formázunk (lisztezés nélkül), 15 percig kelesztjük.

Felforraljuk a vizet, nagyon óvatosan beletesszük a szódabikarbónát. A pereceket ebben a forrásban lévő vízben kb. 15-20 másodpercig főzzük, majd szűrőkanállal kivesszük, és a vastagon kikent tepsire tesszük. A vastagabb résznél bevágjuk, megszórjuk nagyszemű sóval, és 15 percig kelesztjük.

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 18-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ezek is érdekelhetnek