hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bajor meggyes pite

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 37,5 dkg vaj
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet fahéj
  • 5 dkg darált mandula
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg meggy
  • 2,5 dl tej
  • 25 dkg tejföl
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a vajat morzsoljuk össze a liszttel, a porcukorral, a fahéjjal, a mandulával és a sóval. A tészta felét almareszelővel reszeljük egy 25x39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe.

A magozott meggyet lecsepegtetjük. Összekeverjük a tejet, a tejfölt és a vaníliás cukrot, és felforraljuk egy lábasban. A pudingport 2 evőkanál hideg vízzel és az 5 dkg cukorral simára keverjük, és a forró tejes keverékhez adjuk. Tovább főzzük, míg besűrűsödik.

Kihűtjük a krémet, majd a tésztára öntjük. Megszórjuk meggyel, ráreszeljük a maradék tésztát, és 200 fokon világosra sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss