Elkészítés: Jól kikenünk egy kb. 30 cm átmérőjű kerek kuglófformát. Az aljára margarindarabokat, majd 8 hámozott mandulát tegyünk.
Egy nagyobb tálban habverővel keverjünk habosra 20 dkg margarint, s azután öntsük bele a cukrot, a 4 tojássárgáját, és kb. 10 percig keverjük. Ezután lassan keverjük bele a sütőporral elkevert lisztet, a sót, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat, majd tejet keverjünk hozzá. Végül verjük keményre a tojások fehérjéjét, forgassuk a tésztába.
A tésztát öntsük a formába, és közepes lángon, előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt süssük meg. Ha kést szúrunk bele, és az nem lesz ragacsos, ha kihúzzuk, akkor a kuglóf megsült.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre