A tejszínt 24 órára a hűtőbe tesszük. Másnap a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral.
A tejet a vaníliarúd kikapart magjával együtt felforraljuk, és hagyjuk gyöngyözve forrni. Egy merőkanálnyit habverővel a kikevert tojássárgájába keverünk, majd újabb merőkanálnyit adunk hozzá, és azt is elkeverjük. Ezt visszaöntjük a forró tejbe, habverővel elkeverjük, majd lehúzzuk a tűzről. Forralni vagy főzni már nem szabad.
A zselatinlapokat kinyomkodjuk, és a forró krémben csomómentesen feloldjuk. A behűtött tejszínből nem túl kemény habot verünk, és 2-3 adagban óvatosan a langyosra hűlt krémbe forgatjuk. Ezután poharakba vagy tálkákba töltjük, és legalább 6 órán keresztül hűtjük.
A krémet a poharakban vagy tálkákban kínáljuk, de ki is boríthatjuk, mert a zselatinnak köszönhetően nem folyik szét. Tetszés szerint díszítve tálaljuk.