Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bajor körözött (Obazda)

MME MME
15 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A camembert-t nagyobb kockákra vágjuk. A megtisztított hagyma felét vékonyan felkarikázzuk, a másik felét apróra kockázzuk. A szobahőmérsékletű vajat kézi mixer habverőjével krémesre keverjük.
  2. A felkockázott hagymát és camembert-t összedolgozzuk a kikevert vajjal. Sóval, borssal, paprikával, köménnyel fűszerezzük, és adagonként tálkákba halmozzuk.
  3. A hűtőben pihentetjük kb. 1 órát, majd tálalás előtt a hagymakarikákkal, valamint petrezselyemlevelekkel díszítjük és megszórjuk paprikával. Bajor perec és hónapos retek illik hozzá. 

Megjegyzés

A camembert-ről távolítsuk el a kemény fehér „héjat”, mielőtt felkockázzuk. Recept és fotó: Weihenstephan / Food & Foto, Hamburg / TrendXpress - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss