hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bajor csülök savanyúkáposztával és gombával

MME MME
3/5
120 perc
bonyolult
átlagos
6 adag

Elkészítés

Elkészítés: A csülköt kicsontozzuk és feldaraboljuk 6 arányos darabra. A káposztát átmossuk, és a zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát, gombát cikkekre, a sárgarépát kockákra vágjuk. Egy magas peremű tepsibe rétegezzük a káposztát, ráhelyezzük a felaprított zöldségeket. A húsdarabokat megsózzuk és fűszerezzük grill fűszerkeverékkel. Alufóliával lefedjük, és éjszakára érni hagyjuk. Másnap előmelegített sűtőben 170 fokon 1,5-2 órán át sütjük. A fóliát levesszük, a húst megforgatjuk, hogy a bőre megpiruljon, és a kelekezett lé elpárologjon /kb. 40 perc/.

Megjegyzés

Kiadós, nagyon finom, köretnek kenyér illik hozzá. Leginkább családi összejövetelek alkalmából készítem. - MME

Ezek is érdekelhetnek