Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bajnokok reggelije

default user icon
SB
A 85-ös születésű Michael Phelps minden gyerek példaképe lehet, Pekingben 8 aranyérmet nyert. Nézzük, mit reggelizik ő, és mit reggelizzünk mi.

Miért muszáj reggelizni?

Aki reggelizik, jobban teljesít. Ez pofonegyszerű, nem? Mint ahogy az is, hogy a tízórai nem reggeli. A reggelivel a napi energiaszükséglet 20-30%-át kellene bevinni. Fontos a motort jól beindítani, és persze az sem mindegy, hogy mivel tesszük.

Egy igazi bajnok reggelije

Jó, jó, tudjuk, hogy Michael majdnem óriás. Majdnem ötvenes a lába, és ha a karjait oldalt felemeli, két méteres a távolság az ujjai között. Viszont ő minden idők legsikeresebb sportolója, nézzük, mit reggelizik. Három óriásszendvics, omlett öt tojásból, egy csésze tejbegríz, 3 szelet bundáskenyér és három csokis palacsinta. Ezt két bögre kávéval öblíti le. Ez egy fél ötödikes osztálynak elég lenne. Ha ennyit nem is, mindenképpen reggelizzünk, és mi is lehetünk bajnokok.

Müzli

Aki azt mondja, hogy a müzli unalmas, téved. A müzli nagyon is élvezetes és változatos. Egykor a svájci parasztok eledele volt, ők is észrevették, hogy milyen jó hatással van a fizikai teljesítményre. Ha kezdő reggelizők vagyunk, választhatunk színes, állatos gabonapelyheket, csak hogy rákapjunk a reggeli ízére, de azért nézzük meg a részletes leírást, nehogy több legyen a cukor, mint a pehely. A rutinosabb és pénztárcakímélőbb megoldás, ha egy nagy üvegben összemixelünk hajdina-, rozs-, búzakorpát, -pelyheket, -csírákat kedvünk és a választék szerint. Tehetünk bele (bio)kukoricapelyet, finom, ha ropog. Ez az alapunk, amit minden reggel mással ízesíthetünk. Idénygyümölcsökkel, magvakkal, szárított gyümölcsökkel, mézzel, kevés szőlőcukorral, tejjel, joghurttal, kakaóval... Így minden reggel mást eszünk, és nem unjuk meg.

Még mit?

Tojást persze minden formában, lágyan, sülve, rántottának, bundáskenyérnek, főzve. A tojás nagyon fontos energiaforrás. Lehet még szendvicset - felvágottal, sajttal, kígyóubival például. Nagyon finom és gyorsan elkészül a zabkása, amit szintén millió módon ízesíthetünk. Ha gyümölcs is kerül a tányérra, külön jó. A folyadékra is figyeljünk, időmilliomosok facsarhatnak narancslevet, de már nagyon jó minőségű gyümölcsleveket kapni, egy pohár meleg citromos tea, egy bögre kakaó is csodát tehet.

Korán kell kelni?

Ha nagyon korán kell indulnunk, készítsünk ki mindent, ami nem igényel hűtést. Olyan jó együtt lenni pár percet, teljesen másképp indul a nap. Tíz perc alatt belakmározhatunk, és teljesen más az élmény, mint az útközben bekapkodott szendvicsekkel, a suli előtt vett kakaóscsigával. Próbáljátok ki, érdemes!

Néhány Mazsis reggeli >>>

Ezek is érdekelhetnek