Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bajadéra szelet

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Felforraljuk a vizet a cukorral és a sóval, majd a tűzről levéve belekeverjük a margarint, s miután az elolvadt, mehet bele a kekszdara és a diódara. Ezt a masszát kétfelé vesszük, és egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport.

Belenyomkodjuk egy fóliával kibélelt kisebb tepsibe vagy jénai edénybe. A világosan hagyott masszát a tetejére símítjuk.

A vízgőz felett a vajjal felolvasztott csokoládéval bevonjuk, és a másnapi felszeletelésig hűtőben tároljuk.

Megjegyzés

Én 20x26 cm-es jénai tálban készítettem. Ha van otthon mazsola, nagyon fel lehet dobni, ha 5 dkg rumba áztatott mazsolát beledolgozunk a barna masszába.
- marisz57

Ezek is érdekelhetnek

Friss