Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bailey's-es ír sajttorta

30 perc
bonyolult
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kekszet összetörjük (kézzel, majd sodrófával). A vajat felmelegítjük és beletesszük az előzőleg összetört kekszet, összekeverjük, majd még melegen egy tortaforma aljába simítjuk, és betesszük a hűtőszekrénybe hűlni.

A csokit lereszeljük, a tejszínt kemény habbá verjük. Külön edényben összekeverjük a sajtkrémet, a Baley's-t, a porcukrot, a reszelt csoki egy részét (a többit díszítéshez használjuk), s legvégül hozzáadjuk a kemény habbá vert tejszínt, s ezzel is összekeverjük.

Az ízesített sajtkrémet ráöntjük a vajas kekszre. Elsimítjuk, és a megmaradt reszelt csokival díszítjük. Ezután visszatesszük a hűtőbe legalább 3 órára. Ezután fogyasztható (másnap még finomabb).

Megjegyzés

Ha valaki jobban szereti több alkohollal, akkor a krémlikőr mennyisége ízlés szerint növelhető.
Írországban tálaláskor vaníliafagyit is kínálnak hozzá, de fagyi nélkül is nagyon finom. - zityi2

Ezek is érdekelhetnek

Friss