Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bagett és perec

90 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt felfuttatom, majd összegyúrom a többi hozzávalóval (kivéve a tojással), dagasztom, míg hólyagos nem lesz, majd lefedve kb. 3/4 órán át kelni hagyom.

Ekkor jól átgyúrom, és 4 felé osztom. 4 rudacskát formázok belőle, sütőpapírral bélelt tepsire rakom, megkenem a tojással, beirdalom.

A sütőbe egy kislábasban vizet teszek, majd 200-220 fokra melegítem elő. Beteszem a baguette-eket, s kb. 35 percig sütöm. (Nekem 10 perc után alufóliát kellett tennem a kenyérkék tetejére, mert féltem, hogy megég rajtuk a tojás.)

Megjegyzés

Csak 3 rúd baguette fért a tepsimre, innen jött az ötlet, hogy a maradékból legyen perec. 3 felé vettem, hosszú hurkát formáztam belőlük, majd perec-formába hajtottam. Ugyanúgy sütöttem, mint a baguette-et, de csak 15 percig. Ennek a tetejét már nem kentem meg tojással.

További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - arahel

Ezek is érdekelhetnek

Friss