Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bagel - házilag!

> 90 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megadott sorrendben (víz, cukor, só, liszt, élesztő) mindent a kenyérsütőgépbe töltünk, ahol 1,5 óra alatt bedagasztjuk és megkelesztjük a tésztát.
  2. Ha a tészta megkelt, kivesszük a gépből és lisztezett deszkán átgyúrjuk. 9 részre osztjuk, majd zsemléket formálunk minden egyes darabból. Minden tészta közepébe lyukat fúrunk - jobb híján a mutatóujjunkkal. Először egy mélyedést nyomunk bele, majd beleszórunk egy kis lisztet, hogy ne ragadjon, aztán 2 ujjal kiszélesítjük kb. 2 centisre a lyukat. Ezután a tésztát 25-30 percig pihenni hagyjuk.
  3. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, a sütőt pedig előmelegítjük 200 fokra. (Légkeverés mellett 180 fok is elég.)
  4. Egy nagy lábasban vizet teszünk fel forrni. Ha a víz gyöngyözni kezd, a gázt takarékra állítjuk, és fejjel lefelé beleteszünk a forró vízbe 3-4 bagelt. 30 másodpercig várunk, majd finoman megfordítjuk mindegyiket, és a hátulsó felükön is 30 másodpercig lebegtetjük őket.
  5. Ha letelt az idő, egy szűrőlapáttal óvatosan kiemeljük, egy pillanatra tiszta konyharuhára, majd a sütőpapírral bélelt tepsire szedjük őket. (Nem szabad sokáig a konyharuhán hagyni őket, mert ráragadnak!)
  6. A sütőben 200 fokon 20-25 perc alatt megsütjük őket. Világosak maradnak, épp csak picit pirul meg a tetejük. Kőtálra tesszük, és tálalásig egy tiszta konyharuhával letakarjuk őket.

Ezek is érdekelhetnek

Friss