hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Elindult a Badacsonyi Tekergő - a legújabb elektromos busz, ami körbevisz Badacsony legjobb helyein!

Több badacsonyi hely összefogásának eredményeképp elindult a Badacsonyi Tekergő járata: egy ingyenesen elérhető elektromos kisbusz, ami a tanúhegy legjobb helyeire viszi el a vízitaxival érkezőket. Végigjártuk, mutatjuk a kedvenceiket!

 

Az idei nyár egyik legnagyobb durranásaként a legnívósabb badacsonyi helyek fogtak össze, hogy megkönnyítsék a Badacsonyba vízitaxival érkező vendégek utazását és egyben segítsék, hogy elbarangoljon minden érdeklődő a kihagyhatatlan helyi nevezetességekig. A kezdeményezés mögött olyan kulcsszereplők állnak, mint Laposa Bence (Laposa Borbirtok), Istvándy Gergely (Istvándy Pincészet), Nagy Miklós és Török Péter (Kisfaludy-ház Étterem és Borterasz). A BADACSONYI TEKERGŐ a régió első ingyenes, környezetbarát elektromos buszjárata, amelynek kapcsán az ötletgazdák nyilatkoztak és mutatták be nekünk egy egynapos kirándulás keretein belül, hogy miért és miként is kelt életre a mindenki számára elérhető, fontos badacsonyi összefogás. 

A kirándulásunk első állomásaként az Istvándy Borműhelybe érkeztünk, ahol pezsgőt, fantasztikus borokat és isteni mangalicás szenvicseket kóstolhattunk, majd az Istvándy Birtok életébe és történetébe kaptunk bepillantást.

 

„Egyszerűnek tűnt az ötlet, hogy elindítsuk a Badacsonyi Tekergő járatát, de sokkal hosszabb ideig tartott megszervezni, mint gondoltuk. Hosszasan egyeztettünk a vízitaxikkal, a hegyi taxisokkal, szerettük volna, ha valóban a legjobb badacsonyi helyek csatlakoznak a kezdeményezéshez. Bízunk benne, hogy megérte a sok munka, és idén nyáron sokan használják majd ki azt, hogy végigvezetjük őket Badacsonyban” – mesélte Istvándy Gergely, borász, aki a Borműhely lelke, amellett, hogy családi birtokuk és pincészetük Badacsonytól nem messze, Káptalantótiban várja a környékre látogatókat.
Az utunk ezután a Laposa Bortbirtokra vezetett, ahol szemet gyönyörködtető kilátás, szuper hangulat és még annál is finomabb ételek és borok fogadtak minket - a kedvencünk egyértelműen a matchás libamájbonbon volt. 

"A hegyre feljutás mindig egy nehéz kérdés volt. Ha valaki bort akart inni, az nem választotta az autót, ha valaki több helyre el akart látogatni, akkor bizony elszántnak kellett lenni a kiadós kaptató miatt. Badacsonyban az a jó, hogy koncentráltan megvan benne minden, ami egy balatoni helyen fontos. A kikötői hangulat, a hajózás öröme. Mindeközben ott vannak a borászatok, a szőlőhegy közvetlen közelsége. Természeti adottságai miatt szintén egyedülálló. Aki túrázott már itt, az tudja, hogy a vulkanikus eredetű hegy milyen csodaszép vidéket rejt. Badacsony szolgáltatásait tekintve most talált igazán magára. Ehhez szükség volt arra, hogy a helyi borászatok, éttermek, borteraszok minőségi vendéglátással készüljenek, és akár kiegészítő szolgáltatásokkal tegyék még szerethetőbbé ezt az amúgy is szerethető szegletét a Balatonnak” – mondta Laposa Bence, borász, akihez a Laposa Borbirtok mellett a KisHableány, valamint a frissTerasz köthető.

 

Hogy miért is hiánypótló a BADACSONYI TEKERGŐ gondolata, a Balaton és a különleges badacsonyi régió iránti évről évre növekedő érdeklődés szépen igazolja, ezért is tartották különösen fontosnak a szervezők, hogy egy ilyen jellegű kezdeményezés létrejöhessen, és ezáltal még közelebb kerülhessenek mindenki számára Badacsony rejtett és híres szépségei. A Tapolcai-medence legmagasabb tanúhegyeként ismert 11 kilométer kerületű Badacsony ugyanis minden nap tele van meglepetésekkel.

„Egyelőre a vízitaxival érkezőket tudjuk kiszolgálni. Menetrend nincs, amikor befut egy hajó, akkor indulunk. Nem mernénk még vállalni, hogy az összes badacsonyi vendég így járhassa be a hegyet, és nem is lenne fair a hegyitaxisokkal szemben sem. Ez egy kicsi hely, figyelünk mindenkire. A cél az, hogy a szolgáltatás színvonala nőjön, egyre többen válasszák Badacsonyt, mint balatoni úti cél, de figyeljünk egymásra” – árulta el Nagy Miklós, a Neptun Panzió és Hárskert Vendéglő, valamint a Kisfaludy-ház Étterem és Borterasz üzemeltetője.

 

Július 1-től hivatalosan is elindult a BADACSONYI TEKERGŐ első járata, a régió első, elektromos buszjárata, amely mögött a badacsonyi vendéglátás kulcsszereplői, a legismertebb badacsonyi arcok állnak, hogy minden alkalommal eggyel több mosolyt csaljanak az ide látogatók arcára, s amely a tervek szerint szeptember 10-ig közlekedik majd, szombati napok kivételével. 

Próbáld ki te is, mindenkit várnak szeretettel a BADACSONYI TEKERGŐ járatain!

A Badacsonyi Tekergő állomásai:

Istvándy Borműhely
Laposa Borbirtok
Kisfaludy-ház Étterem és Borterasz
frissTerasz
Hárskert Vendéglő
KisHableány

HOL EGYÉL IDÉN A BALATONNÁL? 66 HELY, AMIT ÉRDEMES KIPRÓBÁLNI >>>  

Ezek is érdekelhetnek

Friss