Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bácskai rizses hús

MME MME
90 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A rizses hús elkészítéséhez a sertéscombot kockákra vágjuk.
  2. A hagymát finomra aprítjuk, a paprikát és a paradicsomot szintén felkockázzuk.
  3. Felforrósított olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd rászórjuk a zúzott fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot. Megszórjuk őrölt köménnyel és pirospaprikával, és együtt pároljuk kb. 5 percig.
  4. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt húst, megsózzuk, megborsozzuk, majd addig pároljuk, amíg a saját levét kezdi elfőni. Az elfőtt lét vízzel pótoljuk, majd fedő alatt puhára főzzük a húst.
  5. Kb. negyedóra elteltével hozzáadjuk az előzőleg alaposan átmosott rizst, és már csak annyi vizet öntünk hozzá, hogy éppen ellepje. Ezután készre pároljuk.
  6. Amikor megpuhult a rizs és a hús is, óvatosan összeforgatjuk az ételt, majd frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk. 

Megjegyzés

170 fokra előmelegített sütőben is elkészíthetjük! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss