Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bácskai lencseleves csirkével

60 perc
mester
megfizethető
8 adag

Elkészítés

Elkészítés: Az egész csirkéből a leveskockával és a zöldséggel, babérlevéllel, sóval, törött borssal ízesítve húslevest főzök. Amikor a hús megpuhult, kiemelem a léből, feldarabolom és félreteszem.

A levest átszűröm. A felében megfőzöm a lencsét, másik felében pedig a rizst. Ha a rizs megpuhult, szitán áttöröm, a levét hozzáadom a megfőtt lencseleveshez.

A zsíron üvegesre párolom az apró kockára vágott hagymát, majd hozzáadom a felaprított gombát, sóval, borssal ízesítem.

Levesestálban elkeverem a tejfölt a tojássárgákkal, beleteszem a feldarabolt csirke húsát, ráöntöm a megpárolt gombát, majd az átforralt levest. Tálalom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss